15. září 2010

Bublanina s krémem

500 g rybízu
těsto : 180 g másla, 180 g cukru, baliček vanilkového cukru, špetka soli, 4 vejce, 350 g polohrubé mouky, 150 g mletých mandlí, 1/2 balíčku kypřícího prášku,
krém :  2 vejce, 30 g cukru, 200 ml smetany ke šlehání

Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. 
Těsto:  Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz.  Krém: Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat