10. září 2010

České buchty podle babičky

350 g polohrubé mouky, 350 g hladké mouky, 170 g Hery, 3/8 l mléka, 2 žloutky, vejce, 150 g moučkový cukr, 70 g droždí, 15 g soli, 100 g másla na vymazání pekáče

V hluboké míse rozetřeme droždí s 1 lžičkou cukru, se dvěma  lžícemi mléka a s jednou lžící mouky dáme kynout. Do vykynutého kvásku přidáme mléko s rozkvrdlanými žloutky a vejcem, cukr, rozpuštěný vlahý tuk, sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto. Pracujeme tak dlouho, až se těsto nechytá vařečky. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout. Jakmile těsto vzejde, znovu propracujeme a dáme na 1/4 hodinu kynout. Potom zpracujeme.dobu hlídáme, dokud nejsou do růžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat