V hluboké míse rozetřeme droždí s 1 lžičkou cukru, se dvěma lžícemi mléka a s jednou lžící mouky dáme kynout. Do vykynutého kvásku přidáme mléko s rozkvrdlanými žloutky a vejcem, cukr, rozpuštěný vlahý tuk, sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto. Pracujeme tak dlouho, až se těsto nechytá vařečky. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout. Jakmile těsto vzejde, znovu propracujeme a dáme na 1/4 hodinu kynout. Potom zpracujeme.dobu hlídáme, dokud nejsou do růžova.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. září 2010
České buchty podle babičky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat