vepřové sádlo, cibule, čisté a předvařené hovězí dršťky, červená a bílá paprika, pálivá paprika, rajčata mletá parika sladká, kmín
Do kastrolu dáme 1/2 dílu škvařeného vepřového sádla, jeden díl cibule na hrubo nakrájené a zesklovatíme. Přidáme předvařené drštky a dusíme až jsou dršťky téměř měkké. Přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme odkryté. Cca 10 minut před ukončením přidáme mletou sladkou a pálivou papriku podle chuti, kmín a sůl. Můžeme zahustit strouhaným tvrdým chlebem nebo jíškou. Pro vylepšení a zvýraznění chutě, přidáme na plátky nakrájenou a osmaženou domácí klobásku. Dokud jsem se sám nepřesvědčil, nevěřil jsem, že je tato dobrota výborná i k červenému vínu.
Žádné komentáře:
Okomentovat