7. září 2010

Dršťkový guláš po maďarsku

vepřové sádlo, cibule, čisté a předvařené hovězí dršťky, červená a bílá paprika, pálivá paprika, rajčata mletá parika sladká, kmín

Do kastrolu dáme 1/2 dílu  škvařeného vepřového sádla, jeden díl cibule na hrubo nakrájené a zesklovatíme. Přidáme předvařené drštky a  dusíme až jsou dršťky téměř měkké. Přidáme nakrájené papriky a rajčata a  dusíme odkryté. Cca 10 minut před ukončením  přidáme mletou sladkou a pálivou papriku podle chuti, kmín a sůl. Můžeme zahustit strouhaným  tvrdým chlebem nebo jíškou. Pro vylepšení  a zvýraznění chutě, přidáme na plátky nakrájenou a osmaženou domácí klobásku. Dokud jsem se sám nepřesvědčil, nevěřil jsem, že je tato dobrota výborná i k červenému vínu.

Žádné komentáře:

Okomentovat