7. září 2010

Drůbeží játra se zeleninou

600 g drůbežích jater, 2 barevné papriky, 150 g žampionů, menší pórek, sůl, mletý pepř, olej, lžička solamylu, sójová moučka, 280 g vařené rýže

Drůbeží játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Pórek a papriky omyjeme a nakrájíme na širší nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na dílky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme játra a rychle je osmahneme. Přebytečný olej odebereme a přidáme k játrům nakrájenou papriku, pórek a žampiony. Vše společně orestujeme. Zalijeme asi 150 ml vody a necháme asi dvě minuty povařit. Solamyl rozmícháme v troše vlažné vody, nalijeme k játrům a zahustíme šťávu. Zakápneme sójovou omáčkou, dochutíme pepřem. Krátce povaříme a nakonec játra osolíme. Podáváme s vařenou rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat