7. září 2010

Játra s hráškem

400 g vepřové játry, sojová omáčka, pepř, ďábelská směs, worchestr, kečup, olej, česnek, 20 dkg pórku, kapie, cibule, sterilovaný hrášek

Den předem vepřovou játru nakrájíme na kostičky, přidáme 3 lžíce sój. omáčky, lžičku worchestru, lžičku ďábelské směsi, špetku pepře, 2 lžíce kečupu, 6 rozetřených stroužku česneku, 3 lžíce oleje. Vše dobře promícháme a necháme v ledničce 24 hod. uležet. Na druhý den na pánvi rozehřejeme olej, na něm do sklovita osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naloženou játru a 15 min. restujeme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na proužky nakrájenou sterilovanou kapii a sterilovaný hrášek. 5 min. restujeme, podlijeme trochou vývaru a 10 min. dusíme. Příloha: hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat