16. září 2010

Jehňátko na bílém víně

1-2 jehněčí kotlety, 2 stroužky česneku, 50 g slaniny, 200 ml mléka, 100 ml bílého vína, střední cibule, drcený černý pepř, gyros koření

Kotlety vykostit, odblanit, zbavit tuku, nakrájet na kostky o hraně cca 2 cm. Vylisovat česnek, smíchat s trochou gyros koření, promíchat s kousky masa. Nechat cca 2 hodiny odležet, pak zalít mlékem a nechat přes noc v ledničce. Druhý den osmahnout slaninu nakrájenou na kostičky, maso posypat drceným pepřem a se slaninou orestovat. Orestovanou směs podlít bílým vínem a dusit do měkka. Osmahnout cibuli s drceným pepřem a nasypat na maso na talíři. Jako příloha je výborný čerstvý domácí chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat