3. září 2010

Krůtí řízky se sýrem

700 g krůtích řízků, 50 g Dijonské hořčice, 150 g sýru Brie (ne úplně vyzrálého), 150 g strouhanky, 1 PL citronové šťávy, 2 vajíčka, 40 g másla, 1 PL oleje, sůl, pepř
omáčka : 3 PL tekutého medu, 3 PL Dijonské hořčice, 3 PL celozrnné hořčice

Osolte a opepřete řízky, v misce rozmíchejte hořčici, citronovou šťávu a vejce s pepřem. Obalte v tom řízky a oplácejte je strouhankou. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, citlivě tam vražte řízky a pomalu je jemně osmažte do zlatova. Potom je vyjměte, dejte do vymaštěného pekáče a na čtvrt hodinku je vložte do trouby, vyhřáté na 180. Nakrájejte Brie na tenké plátky a nechte je na masíčku rozpustit. Smíchejte komponenty na omáčku, položte masíčko na teplý talíř, přelijte omáčkou, ať to má šťávu a servírujte s čerstvým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat