3. září 2010

Krůtí řízky

6 tenkých krůtích řízků, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 4 lžíce olivového oleje, 500 g žampionů, 2 svazky jarních cibulek, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 250 ml suchého bílého vína, škrobová moučka, lžička nasekané petrželky

Řízky opatrně naklepeme z obou stran dobře osolíme,opepříme a obalíme v mouce.Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje.Řízky na něm postupně 4-5 min.opékáme a přitom je jednou obrátíme.Potom je odložíme na talíř.Žampiony nakrájíme na plátky.Cibulky očistíme a včetně zelené části nakrájíme na kolečka.Česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm opékáme za stálého míchání 3 min houby,jarní cibulky, česnek a tymián.Vše zalijeme vínem,přidáme šťávu z masa,kterou vypustilo na talíř a povaříme při vysoké teplotě 3 min.Zahustíme škrobovou moučkou a vmícháme petrželku. Přidáme řízky a necháme 3 min.prohřát.

Žádné komentáře:

Okomentovat