3. září 2010

Kuřecí řízky

15 dkg bílého jogurtu, zázvor (1/2 lzicky), 2 strouzky cesneku, lzicka skorice, spetka mletého orisku a kardamomu, ½ lzicky soli, 10 dkg mletych mandli, 8 kurecich rizku, 2 lzice masla, lzicka medu, 4 lzice vody, 15 dkg zakysané smetany.

Umixujeme jogurt se zazvorem,cesnekem,korením a mandlemi. Kurecí rízky vlozíme do vymazané ohnivzdorné misky a potreme je jogurtovou smesí. Ohrejeme maslo s medem, pokapeme jím rízky a nechame zhruba hodinu odlezet a vsaknout. Troubu predehrejeme na 225°C. Rízky asi 15 minut zapekame.pak povrch pokryjeme folií a dopeceme domekka. pokrm vyjmeme z trouby a udrzujeme teply.Vypecenou stavu rozredime vodou a primichame zakysanou smetanu. Omacku ochutime soli, peprem a cukrem. Podavame ji oddelene. Jako prilohu pouzijeme hranolky nebo jinak upravene brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat