22. září 2010

Opilé kuře

celé kuře (cca 1,5 kg), plechovka piva 0,5 l černého piva,
nálev : 2 lžíce medu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, lžíce vinného octa, 4 stroužky nasekaného česneku, lžička chilli v prášku, lžíce sladkokyselé červené chilli omáčky, sůl

V pánvi prohřejeme ingredience na nálev. Omyté kuře jím potřeme a zalijeme a necháme minimálně hodinu marinovat. Vezmeme plechovku piva, otevřeme jí, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem. Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět. Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut. Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune.

Žádné komentáře:

Okomentovat