22. září 2010

Ovoce pro pivaře

2 vejce, 180 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, špetka soli, 5 jablek,( můžou být banány, ananas...), olej na smažení, 4 lžíce cukru, lžička skořice

Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 min. stát.Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Plody nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do těsta.Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Jablečné kroužky namáčíme v pivním těstíčku a postupně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Moučník necháme okapat na papírových ubrouscích a udržujeme ho teplý. Cukr smícháme se skořicí a jablečné kroužky v něm před podáváním obalíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat