14. září 2010

Ovocný koláč

500 g ovoce (rybíz, višně, ryngle...)
těsto : 250 g hladké mouky, 125 g tuku na pečení, 20 g moučkového cukru, 6-8 lžic vlažné vody, špetka soli
smetanová poleva : 125 g sladké smetany, 2 lžíce cukru, lžíce škrobu, špetka soli
Vše zpracujeme ve vláčné těsto a necháme asi hodinu vychladit. 500 g ovoce opláchneme, troubu zahřejeme asi na 230 C a do dortové formy vyválíme těsto. Propícháme dno vidličkou a vsypeme ovoce. Asi 10 min pečeme a připravíme smetanovou polevu, kterou koláč zalijeme a dále pečeme asi 25 min. Koláč vyndáme z formy a necháme vychladit, posypeme cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat