3. září 2010

Pařížské řízky

4 řízky (vepřové, telecí nebo kuřecí), sůl, 40 g hladké mouky, máslo na opečení, 50 g másla, 40 g cibule na dušení, 2-3 vejce, pažitka

Řízky naklepeme, osolíme a na 2-3 hodiny dáme na sebe do ledničky. Pak každý obalíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách do červena na másle. Zvlášť na 50 g másla dozlatova opečeme cibulku a na ni dáme řízky, trochu podlijeme vodou a do měkka podusíme. Hotové dáme do tepla v jiném kastrolu. Pak šťávu z masa dobře odpaříme (aby nebyla moc vodnatá). Do této šťávy dáme rozkvedlaná vejce a usmažíme je. Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni řízky posypané vejci a posypeme pažitkou nebo sekanou petrželí. Podáváme se zeleninovým salátem nebo kompotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat