22. září 2010

Pivní blues

100 g pivní sýr olomoucké tyčinky, 100 g Niva, 100 g zralý hermelín, 100 g eidam nebo uzený blok, 50 g romadůr, 50 g másla, sladká i pálivá paprika, drcený kmín, sklenka světlého piva, 3 lžíce sádla, vejce natvrdo, petrželka, 8 krajíčků chleba

Eidam, nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky. Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů, přiléváme pivo. Vše vymícháme v hladkou pastu. Nakonec zamícháme koření. Z krajíčků chleba připravíme na sádle topinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařeného vejce, petrželkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat