22. září 2010

Plněný hermelín

4 hermelíny, brusinky, 100 g žampionů, 100 g dušené vepřové šunky, malá bílá cibulka, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl, petrželka, kondenzované mléko, 50 ml světlého piva, mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení, brambory

Na oleji necháme zesklovatět drobně nasekanou cibulku a promícháme s jemně pokrájenými žampiony. Krátce podusíme a přidáme pokrájenou šunku. Nakonec do směsi vmícháme lžíci brusinek a necháme vychladnout. Takto připravenou směsí plníme hermelíny, které si podélně rozřízneme a vydlabeme. Pak sýry obalíme v těstíčku z vajíčka vyšlehaného s pivem, mouky, muškátu a ve strouhance. Omáčku připravíme rozehřátím vnitřků hermelínů v kondenzovaného mléce. Podáváme s nočky tvořenými ze šťouchaných brambor s petrželkou. Jednotlivé porce z poloviny přelijeme sýrovou omáčkou a ozdobíme brusinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat