3. září 2010

Plněný mletý řízek

500 g mletého masa, 200 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, pepř, kari, 4 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky, hermelín, strouhanka na obalení, olej na smažení

Mleté maso smícháme s 1 vejcem a 100 g mouky (podle potřeby) a připravíme hmotu hustou asi jako na mleté řízky. Ochutíme podle libosti solí, pepřem a kari (možno i jiné koření. Vypracujeme 4 placičky o průměru zhruba 10 cm, na každou položíme plátek sýra, plátek šunky a 1/4 hermelínu. Placičky přehneme a vytvoříme kapsu, okraje dobře přitlačíme, aby náplň při smažení nevytekla. Obalujeme v trojobalu a pomalu smažíme na oleji do zlatova. Podáváme se zeleninovým salátem, hranolky nebo opečeným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat