3. září 2010

Plněný řízek

4 větší vepřové řízky, 4 tenké plátky šunky, 4 plátky olomouckých tvarůžků, hladká mouka na obalení, vejce, 2-3 lžíce  mléka nebo vody, strouhanka na obalení, tuk na smažení

Vepřové řízky naklepeme do šířky, osolíme a opepříme. Poklademe malými plátky šunky a plátky tvarůžků. Přehneme na polovinu a okraje sklepneme paličkou, aby náplň při úpravě nevytékala. Připravené řízky obalujeme v hladké mouce, namáčíme v rozšlehaném vejci s trochou mléka a obalujeme ve strouhance. Vkládáme do pánve z rozpáleným olejem a smažíme po obou stranách do červena. Usmažené řízky necháme okapat a podáváme s brambory, bramborovou kaší  nebo s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat