3. září 2010

Řízky se šlehačkou

4 kuřecí řízečky, rýže (cca pro 4 osoby), olivový olej, sůl, pepř, kečup, šlehačka (smetana na šlehání), čtyři žloutky, hrst hladké mouky, kousek másla, 20 dkg eidamu, chilli, worcester

Naklepané řízečky osolíme, opepříme a na pánvi s olivovým olejem je zprudka opečeme. Mezitím si dáme vařit rýži. Zprudka opečené řízečky naskládáme do zapékací mísy. Smícháme smetanu s kečupem, osolíme, ochutíme chilli a řízečky tím zalijeme. Připravíme bešamel - v páře rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, žloutky, trošku smetany, nastrouháme sýr, osolíme, ochutíme.  Na každý ten řízeček dáme  bešamelu kopeček. A v troubě, v zapékací misce zapečeme. Můžeme podávat s rýží nebo křupavou bagetkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat