7. září 2010

Srdičkový guláš

0,5 kg kuřecích srdíček, lžíce cukru, 0,25 - 1,5 kg cibule, sáček mleté sladké papriky, špetka chilli, dle chuti mletý pepř a majoránku, lžičku drceného kmínu, nepatrné množství mleté skořice, 10-15 dkg sádla, hrnek chlebové strouhánky, sůl

Rozpusťte sádlo a přidejte cukr. Intenzivně míchejte, až cukr úplně zhnědne. Nasypte papriku a okamžitě jak zpění (cca 2-3 vteřiny) vsypte asi polovinu na drobno nakrájené cibule. Po chvilce přidáme na čtvrtky nakrájená srdíčka, sůl a koření. krátce orestujeme a podlejeme kuřecím vývarem, nebo vodou. Až maso změkne, přidáme zbytek cibule nakrájené na kolečka a zahustíme chlebovou strouhánkou. Krátce povaříme a podáváme s kynutým knedlíkem, chlebem , rohlíkem, nebo s něčím jiným. Místo kuřecích srdíček lze s úspěchem použít i drůbeží žaludky.

Žádné komentáře:

Okomentovat