29. září 2010

Těstoviny s brokolicí a ančovičkami

500 g těstovin (nejlépe vřeténka nebo mušličky), 3 velké brokolice ( 1kg), 50 g konzerva ančoviček, olivový olej, pepř, strouhaný parmezán na dochucení

Růžičky brokolice odřezat a vložit do pařáku resp. Papinova hrnce.  Mezitím dát vařit těstoviny, aby byly "al dente" (na skus).  Na pánvičce osmažit obsah jedné 50 g konzervy ančoviček ve vlastním oleji, dokud se ančovičky nerozpadnou. Spařenou brokolici rozmíchat na kaši a do kaše vmíchat ančovičky.  Vzniklou kaši poté vmíchat do těstovin.  Je-li pokrm příliš suchý, lze pokapat olejovým olejem.  Podle chuti přidat pepř a dochutit strouhaným parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat