15. září 2010

Tvarohový závin s jablky

280 g hladké mouky, 2 lžíce hrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 125 g (1/2 kostky) měkkého tvarohu, 1/2 kostky tuku, vejce na potírání

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí rozdrobíme tvaroh a tuk, vyklepneme vejce a vypracujeme těsto. Rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále vyválíme dva obdelníky. Posypeme je strouhankou, naplníme na tenké plátky nastrouhanými jablky a ochutíme skořicí s vanilkovým cukrem.Povrch náplně posypeme strouhankou a obložíme tenkými plátky másla.Pak závin svineme a okraje potřeme bílkem, opatrně sesuneme na pomaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech,těsto potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě (180°C) cca 30 min pečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat