22. září 2010

Úspěch labužníka

4 králičí stehna, 150 ml černého piva, 60 g anglické slaniny, 120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), cibule, olej, 1,5 g divokého koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), citrón, lžíce octa, 30 g cukru krystal, 30 ml rajčatového protlaku, 20 g švestkových povidel, 40 g hladké mouky, 500 ml vody, 100 g brusinkového kompotu, sůl

Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách, aby s maso zatáhlo. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a mírně osmahneme na 5 lžících oleje, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, divoké koření, švestková povidla a zarestujeme. Zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, vodou a krátce povaříme. Vložíme opečené maso a podusíme doměkka. Ze zbylého oleje a mouky připravíme světlou zásmažku.Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, rozšleháme, dochutíme solí a provaříme.Do omáčky přidáme polovinu dávky brusinek.Hotové zdobíme plátkem citronu s brusinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat