17. září 2010

Vepřové kotlety na bílém víně

4 vepřové kotlety, 5 dkg másla, 2 lžíce oleje, cibule, lžička mouky, 2 dcl bílého vína, 1/4 l masového vývaru, lžička hořčice, 2 lžičky nakrájených kyselých okurek, sůl. pepř

Na másle zpěníme cibuli a zaprášíme moukou. Mícháme až se zabarví do zlatova. Zalijeme po částech bílým vínem a masovým vývarem, osolíme , přidáme pepř (několik zrnek) a necháme asi 20 min.dusit. Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opečeme prudce na oleji po obou stranách a pak je mírně podlité dusíme v připravené omáčce do změknutí. Kotlety přendáme na teplou mísu. Omáčku procedíme, přidáme do ní pokrájené okurky a hořčici a polijeme jí kotlety. Jako příloha rýže nebo bramborový knedlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat