17. září 2010

Vepřové maso v pikantní omáčce

1 kg vepřové kýty, 5 dkg slaniny, velká cibule, čtvrtlitrový hrnek nakrájené zeleniny (mrkev, celer, petržel), 10 zrnek pepře, 2 ks nového koření, osminka litru bílého vína, lžíce tučné hořčice, čtvrt litru kysané smetany, lžička hladké mouky, lžička cukru

Kýtu protáhneme slaninou. V kastrole zpěníme na sádle rozkrájenou cibuli do růžova a přidáme všechnu zeleninu. Osmahneme. Přidáme osolené maso, pepř, nové koření a dusíme do poloměkka. Pak přilijeme víno a maso v troubě dopečeme za stálého podlévání doměkka. Maso vyndáme, rozkrájíme na plátky. Štávu zahusíme smetanou, smíchanou s moukou, cukrem a hořčicí. Krátce povaříme a přecedíme na maso. Podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat