24. září 2010

Vepřové medajlóniky s jablky

8 medailonků z vepřového masa, 20 g másla, 3 jablka, 30 g jader vlašských ořechů, 50 ml bílého vína, 1 lž citronové šťávy, 2 lž medu, 1/4 lž sušené harissy (není potřeba), sůl, pepř

Medailonky lehce naklepeme, osolíme, mírně opepříme a pečeme je z obou stran na oleji. Poté maso vyjmeme z pánve a uchováme na teplém místě. Do pánve vložíme oloupaná a na osminky nakrájená jablka spolu s máslem, nasekanými ořechy, citronovou šťávou, medem, harissou a vínem, a vše krátce podusíme. Maso rozdělíme na talíře a obložíme podušenými jablky. Podáváme s bramborami v různých úpravách.

Žádné komentáře:

Okomentovat