7. září 2010

Vepřový jazyk s černou omáčkou

1000 g vepřového jazyka
malou kávovou lžičku  uvedeného koření : (vše koření rozemeleme a můžeme použít na většinu asijských jídel.), sáček zázvoru, sáček hřebíčku, sáček badyánu, sáček chili (dle chuti), sáček nové koření, sáček skořice, 1/2  sáček koriandr, 2 sředně velké červené cibule, 5  stroužek česneku, 4  polévkové lžíce černé sojové omáčky, polévková lžíce sojové omáčky vitana, 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky, 4 polévkové lžíce rýžového vína, 5 kuliček černého pepře, 1/2  třtinového cukru, 1/2  kávové lžičky zázvoru, sůl, solamyl,

1 Kg vepřových jazyků vložíme do vroucí vody a necháme vřit cca 30 minut.jazyky odblanšírujeme. Do připravené nádoby nalijeme 1,5 l vody a přidáme výše uvedené koření kromě solamylu.Vaříme do měkka. Poté výsledný vývar scedíme dosolíme a zahustíme solamylem. Podáváme se zelným salátem a jemně nakrájeným vepřovým jazykem přelitým černou omáčkou.l

Žádné komentáře:

Okomentovat