16. září 2010

Vinařská vepřová játra

1 kg libové vepřové pečeně, 1 l aromatického vína (tramín, irsai oliver, moravský muškát a podobně), 2 jablka, 2 cibule, 2 lžíce smetany, střední konzerva žampionů, rajský protlak, česnek, karí koření, sůl, snítka rozmarýnu, mletý bílý pepř, špetka mletého rozmarýnu, slunečnicový olej

Pečeni osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, přidáme k pečeni, přikryjeme a dáme dusit do trouby. Postupně podléváme vínem. Když maso změkne, vyjmeme ho a necháme v teple. Omáčku dochutíme trochou rajského protlaku, česnekem, rozmarýnem a karí kořením. Přidáme žampiony, smetanu a krátce povaříme. Podáváme s vařenými či pečenými brambory nebo rýži, talíř ozdobíme rozmarýnovou snítkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat