18. října 2010

Bramborové vdolky s jablky

350 g polohrubé mouky, 350 g hladké mouky, 350 g vařených brambor ve slupce, vejce, kostka čerstvého droždí, 250 ml mléka, 125 g cukru krupice, 30 g rostlinného tuku, sůl

Droždí rozmícháme se lžící krystalového cukru na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou mouky. Přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo na cca 20 minut. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme obě mouky, vejce, cukr, sůl a vykynutý kvásek, vše společně propracujeme v hladké těsto, ze kterého tvarujeme malé bochánky, které klademe na plech s pečícím papírem, necháme ještě asi 15 minut pod utěrkou kynout. Potřeme tukem a pečeme při 180°C asi 30 minut. Ihned po upečení potřeme tukem ještě jednou.

Žádné komentáře:

Okomentovat