1. října 2010

Chřest so šunkou a syrom Gouda

1 kg chřestu, lžíce soli, 4 lžíce másla, lžička cukru, lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky bílého pepře, lžíce sekané petrželky, 200 g vařené šunky, 75 g goudy

Chřest oloupejte, tvrdé konce odřízněte. Odříznuté kousky povařte 10 minut v 1 l vody, vyberte do plátýnka až vychladnou, pevně vyždímejte. Vývar z chřestu, sůl, lžíci másla a cukr nechte přejít varem. Chřest postupně povařte ve 3 porcích, vždy 5 minut za prudkého varu, nechte okapat. 3 lžíce másla rozpusťte, zpěňte v něm mouku. Přilejte 3/8 l vývaru z chřestu, uvařte mírně zahuštěnou omáčku. Chřest dejte do nákypové formy a zalejte omáčkou. Posypte pepřem a petrželkou, proužky šunky a nastrouhaným sýrem. Zapečtě v horké troubě, až se sýr roztaví.

Žádné komentáře:

Okomentovat