18. října 2010

Čokoládové řezy

čokoláda, 300 g másla, 150 g kakaa na vaření (ne instantní), 150 g čokolády na vaření, 250 g moučkového cukru, 8 vaječných žloutků, 300 ml smetana ke šlehání

Čokoládovou hmotu připravujeme kvůli zatuhnutí alespoň 8 hodin před konzumací. Čokoládu, cukr a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kakao a intenzivně vmícháme žloutky. Nakonec ještě do teplé hmoty přimícháme šlehačku. Vlijeme do formy a necháme zchladnout a v lednici zatuhnout. Z čokoládové hmoty vykrajujeme lžící namočenou ve vlažné vodě řezy, které podáváme s jablkovou omáčkou a kuličkou ovocného sorbetu. Můžeme ještě lehce zaprášit mletým kardamomem.

Žádné komentáře:

Okomentovat