18. října 2010

Domácí fettuccine se zeleninou

těsto na fettuccine : 100 g hladké mouky, vejce, ½ lžíce olivového oleje, ½ lžičky soli
restovaná zelenina : lilek, cuketa, 2 červené papriky, 2 mladé cibulky, 3 až 4 stroužky česneku, 150 g zelených oliv, 150 g černých oliv, 50 g ančoviček, snítka bazalky, sůl, pepř, olivový olej 

Na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočinout. Než si těsto odpočine, rozpálíme na pánvi olej a opečeme zprudka nahrubo nakrájený česnek se zeleninou, na závěr přidáme jarní cibulku, ochutíme solí, pepřem, sekanou bazalkou a necháme zchladnout. Z těsta vyválíme tenký plát, který krájíme na dlouhé nudle cca 0,8 cm x 20 cm a vaříme v osolené vodě s olejem cca 3 až 4 minuty, po scezení lehce zakápneme olivovým olejem a necháme vychladnout . Zchladlé fettuccine a zeleninovou směs promícháme, přidáme ančovičky a pokrájené olivy.

Žádné komentáře:

Okomentovat