15. října 2010

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

4 filátka ze štiky s kůží á 150 g, svazek čerstvých bylinek /petrželové natě, bazalky, majoránky... /, 100 g zelené vařené čočky, 100 g oranžové vařené čočky, 2 jarní cibule, 300 g hlívy ústřičné, listový salát, 4 plátky slaniny bez kůže, 4 bobkové listy, sůl, pepř bílý, vinný ocet, nejlépe aceto balsamico, olivový olej

Máme-li dva druhy čočky, uvaříme každou zvlášť v osolené vodě s bobkovým listem a necháme vychladit.Hlívu ústřičnou a jarní cibulky ogrilujeme v celku, poté nakrájíme nebo natrháme na kusy, smícháme s čočkou, natrhaným hlávkovým salátem a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem.Filátko ze štiky osolíme, opepříme a obalíme v jemně sekaných čerstvých bylinkách. Lehce pokapeme olejem a pečeme nejdříve po straně kůže, pak po druhé tak, aby maso nebylo zcela vysušené. Souběžně s masem opékáme do křupava i plátky slaniny .Na talíř servírujeme čočkový salát, filé ze štiky a slaninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat