6. října 2010

Kukuřično-bramborové pagáče s pomazánkou

mouka kukuřičná 400 g, brambory 400 g, olej 100 ml, kaše kukuřičná 200 g, jogurt 150 g, droždí 50 g, sůl, sýr tvrdý 100 g, rajský protlak 50 g, bazalka, oregáno, česnek 2 stroužek, cibule, olej 2 lžíce, sůl

Do prolisovaných brambor zapracujeme oživlé droždí, mouku, olej, jogurt a sůl, necháme hodinu odpočívat, vyválime na tloušťku palce a vypichujeme kolečka. Necháme ještě 10 minut kynout a upečeme do zlatova. Shora potřeme horkým olejem nebo rozpuštěným máslem.
Pomazánka : Očištěný česnek a cibuli jemně nastrouháme a rozšleháme s olejem,rajským protlakem a kořením. Přidáme kukuřičnou kaši a další přísady, dochutíme solí a umícháme pomazánku, kterou mažeme na teplé nebo vychladlé pagáče. Pomazánku můžeme použít také na pečivo.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Žádné komentáře:

Okomentovat