18. října 2010

Kukuřičný chléb-Proja

600 g kukuřičné mouky, 3 až 4 lžíce sádla, 5 vajec, 500 ml horkého mléka, lžička soli

Rozmícháme dvě lžíce změklého sádla (zbylé dvě jsou určené na vymazání plechu a potření horké rozkrájené proji) s vejci, přidáme 300 ml mléka, osolíme a mícháme 15 minut (zkrátit dobu míchání můžete použitím mixeru), přisypeme mouku, nakonec přilijeme zbylé mléko a všechno dobře promícháme. Pekáč vymažeme studeným sádlem, nalijeme do něho těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°C .Když proja dostane zlatavou barvu, nakrájíme ji na kostky, lehce je v pekáči promícháme, potřeme zbylým sádlem, vrátíme do trouby, aby se dopekla a dostala pěknou křupavou kůrku. Proja se podává teplá.

Žádné komentáře:

Okomentovat