4. října 2010

Maso s kedlubnou

400 g hovězí roštěnky, lžíce oleje, 1/2 lžíčky cukru, glutasol, sůl, mletý černý pepř, lžíce solamylu, 2 lžice dezertního vína, 20 g sušené mandarinkové šťávy, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky drceného kmínu, 4 llžíce pomerančové šťávy, kedluben, petrželova nať

Chlazené maso pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme olej, cukr, glutasol, pepř, máčený solymyl, víno a všechno dobře promícháme. Necháme odstát. Mezitím připravíme sušenou mandarinkovou kůru, kterou necháme změknout ve vodě, přidáme zázvor, drcený kmín a pomerančovou štávu. Maso vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme. Později přidámě mandarinkovou směs. Nakonec přidáme nahrubo nakrájenou kedluben a zahustíme solamylem. Ozdobíme na drobno nakrájenou petrželovou nat.

Žádné komentáře:

Okomentovat