15. října 2010

Minipizza

pizza : 300 g polohrubé mouky, 150 ml vody, lžíce olivového oleje, 10 g droždí, lžíce cukru krupice, 2 lžičky soli,olej na vymazání plechu
náplň : 200 g drcených rajčat, 200 g mozarelly, 150 g tuňáka v oleji, 150 g kukuřice, svazek mladé cibulky,oregáno, pepř v mlýnku

Droždí rozdrolíme, dobře smícháme s vlažnou vodou, přidáme mouku, olej, ochutíme solí a cukrem, dobře promícháme. Těsto dopracujeme rukama na pomoučeném vále.Bochánek těsta přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Těsto pak znovu krátce prohněteme, tvarujeme pizzy a pokládáme je na vymazaný plech olejem. Hotové kolečka těsta potřeme drcenými rajčaty, poklademe plátky mozzarelly, tuňákem, posypeme kukuřicí, cibulkou, oregánem, mírně opepříme a vložíme do rozehřáté trouby asi na 8 až 10 minut na nejvyšší výkon.

Žádné komentáře:

Okomentovat