18. října 2010

Studentské lasagne

400 g mletého hovězího masa, 200 g mrkve, 100 g cibule, 100 g celeru, 40 g česneku, 100 g anglické slaniny, 200 g strouhaného eidamu, 80 g plnotučné hořčice, 80 g kečupu, kostička masového bujónu, balení suchých lasagní, 100 ml rostlinného oleje, 100 ml vody, oregáno, pepř, sůl 

Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme.Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, posypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem.Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat