1. října 2010

Vepřová kýta v pórovem krému

800 g vepřové kýty, lžíci másla, sůl, pepř, tymián, 250 ml bílého vína, 600 g zmraženého pórku, 150 g zakysané krémovité smetany, 2 žloutky, 50 ml sladké smetany 

Maso nakrájíme na drobné kostky , v kastrolu ho na rozehřátém másle prudce opečeme ze všech stran , osolíme , opepříme a okořeníme tymiánem , zalijeme vínem a přikryté dusíme 45 min. na mírném ohni . Přidáme pórek a dusíme dalších 15 min. . Když maso změkne , sejmeme kastrol z plotny . Rozšleháme smetany a žloutky , vmícháme do pokrmu a podle potřeby osolíme a opepříme . Rozdělíme na talíře a jako přílohu podáváme brambory s máslem , sypané pepřem a petrželkou .

Žádné komentáře:

Okomentovat