12. října 2010

Zapékané patisony

patison 2 ks, pepř mletý, uzený bůček 200 g, kuře 150 g, maso vepřové 200 g, sůl, vejce 4 ks, grilovací směs, cibule,  sýr 100 g, sýr,  provensálské koření, mléko

Patisony asi 5 min povaříme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky osolíme a můžeme pokapat citrónem. Necháme odpočinout a vychladnout. Na pánvi osmahneme masa posolená a okořeněná. Do ohnivzdorné misky pokládáme kousky uzeného bůčku, cibuli nakrájenou na kolečka, patisony, obdělaná masa s grilovacím kořením, plátkový sýr,patisony, cibuli, prosolíme, opepříme atd. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Na závěr připravíme rozšlehaná vejce s nastrouhaným sýrem, sůl, mléko a provensálské koření. Zalijeme a dopečeme. Možno podávat s kečupem jako samostatné jídlo

Žádné komentáře:

Okomentovat