Z fenyklových cibulek odstraníme stopky a konce kořínků. Nať omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno a přikryté odložíme stranou. Očišťené cibulky omyjeme a překrojíme. Rozpustíme máslo a za stálého míchání v něm zkaramelizujeme cukr. Přidáme fenyklové cibulky, osolíme a obracíme, dokud karamel docela neobalí cibulky. Při střední teplotě necháme trochu zhnědnout, přidáme víno a dusíme pod pokličkou při slabé teplotě 25 minut. Troubu vyhřejeme na 220°C . Cibulky necháme na cedníku odkapat. Šťávu z dušení smícháme s citrónovou šťávou a nadrobno nakrájeným taveným sýrem. Fenyklové cibulky přendáme do ohnivzdorné mísy, zalijeme sýrovou směsí a zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme fenyklovou natí. Podáváme s přírodními telecími řízky a bramborovými kroketami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
1. října 2010
Zapékaný fenykl
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat