18. října 2010

Zeleninový salat s vejci

4 rajčata, salátová okurka, svazek ředkviček, 4 vejce, 200 ml majonézy, 100 ml 12% smetany, svazek pažitky, citrón, olivový olej, čerstvě mletý pepř, sůl

Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na kousky.Z majonézy, smetany, soli a čerstvého pepře vymícháme zálivku, dochutíme citrónem a kapkou olivového oleje. Do osolené a okyselené mírně vroucí vody postupně vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce. Zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce „zatáhla“.Zeleninu upravíme na talíř, přelijeme zálivkou, navrch roztrhneme vejce a posypeme čerstvě krájenou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat