340 g mraženého hrášku, 1,5 l kuřecího vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 5 lžic másla, 160 g zakysané smetany Yoplait Chef de Créme, bílé pečivo
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a přidáme pórek a cibuli nakrájené najemno. Smažíme cca 6 minut a poté zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, přidáme hrášek a povaříme. Odstavíme z ohně, opepříme, osolíme a ponorným mixérem rozmixujeme. Poté vešleháme zakysanou smetanu. Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbývajícím másle s prolisovaným česnekem. V letní dny polévka osvěží, pokud ji budete podávat vychlazenou s trochou nasekané máty.
Žádné komentáře:
Okomentovat