17. ledna 2011

Krůtí ragú v pivní omáčce

500 g krůtích prsíček, 2 červené cibule, 250 g rajčat, 400 g fazolových lusků, 100 g anglické slaniny, 125 g zakysané smetany, 300 g másla, 350 ml piva, 350 ml vývaru z kostky, hladká mouka, sůl, pepř na dochucení, petrželka

Fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Na cibuli opečeme kostičky slaniny a přidáme maso nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opékáme asi 2 minuty.  Poté přilijeme pivo a vývar, přidáme lusky a necháme povařit. Vmícháme zakysanou smetanu, rajčata nakrájená na kostičky a necháme přejít varem.  Dosolíme a dopeříme.Před podáváním ozdobíme petrželkou. Zakysanou smetanu mějte pokojové teploty, po přidání do omáčky se nesrazí.

Žádné komentáře:

Okomentovat