17. ledna 2011

Terinka z lososa s rajčatovým coulis

150 g čerstvého lososa, 200 g zakysané smetany Yoplait Chef de Créme, 3 vejce, petržel, bazalka, kopr 
Na rajčatové coulis: 400 g rajčatové dužiny bez slupky a semínek; 200 g cibule; stroužek česneku; 2 lžíce másla; sůl, pepř, cukr 

Lososa osolte, opepřete a vařte zhruba 8 opékejte na pánvi, poté rozmačkejte vidličkou.Smíchejte smetanu, vejce a bylinky, poté přidejte lososa.Směs vlijte do máslem vymazané (případně pečícím papírem vyložené) chlebíčkové formy.Pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180°C.Servírujte vlažné.
Rajčatové coulis : Na másle v pánvi osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte rajčatovou dužinu, na jemno nakrájený česnek, sůl a pepř. Pokud jsou rajčata kyselá, přidejte trochu cukru. Přiveďte do varu a při občasném míchání vařte na mírném ohni asi 30 minut.Poté Coulis rozšlehejte ponorným mixérem. Před podáváním přimíchejte čerstvé máslo.Servírujte horké.

Žádné komentáře:

Okomentovat