17. ledna 2011

Tomatová polévka s kukuřicí

420 g rajčatového protlaku, 300 g rozmixovaných kukuřičných zrn, 125 g celých kukuřičných zrn, lžíce olivového oleje, lžička kuřecího vývaru, nadrobno nakrájená větší cibule, 3 středně velká rajčata, sůl, chilli, zakysaná smetana, tortilly

Olej rozehřejeme, přidáme cibuli, lžičku vývaru a necháme cibuli zesklovatět. Rajčata oloupeme, lžící odstraníme semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Spolu s protlakem rajčata přidáme do hrnce. Poté přidáme kukuřičné pyré a zrna kukuřice.Ochutíme chilli kořením, solí a necháme polévku prohřát. Podáváme se lžící zakysané smetany a kukuřičnými tortillami. Rajčata oloupeme tak, že je křížem nakrojíme a na pár vteřin vložíme do vařící vody. Poté slupku jednoduše sloupneme.

Žádné komentáře:

Okomentovat