17. ledna 2011

Vepřová pečeně s jablky

1,2 kg vepřové pečeně, 200 g zakysané smetany, 4 jablka Golden delicius, 3 cibule, 40 g másla, 2 špetky skořice, 100 ml cidru,šťáva z půlky citrónu, sůl, pepř

Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. V hrnci rozpusťte máslo a nechte na něm maso ze všech stran zatáhnout. Dejte stranou. Přidejte cibuli a restujte 3 minuty. Vraťte do hrnce pečeni, osolte a opepřete. Podlijte cidrem. Přiklopte pokličkou a duste na mírném ohni 30 minut. Oloupejte jablka a zakapejte je citrónem, aby nezhnědla. Z jablek odstraňte jádřinec a rozčtvrťte je. Přidejte k masu a poprašte skořicí, duste dalších 10 minut.  Přidejte smetanu a odkryté vařte ještě 15 minut. Servírujte teplé. /Cidr je kvašené jablečné víno. Můžete ho nahradit jablečným moštem a přidat sklenku bílého vína./

Žádné komentáře:

Okomentovat