17. června 2011

Zelňačka

200 g kysaného zelí, 2 brambory, 2  lžíce hladké mouky, 10 g slaniny, lžíce sádla, malá sklenka kysané smetany, vejce, 100 g  klobásy, kmín, sůl, masox, mletá paprika

Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme na pánvičce, přidáme sádlo, mouku a připravíme jíšku. Poté vmícháme mletou papriku, zalijeme asi 1/2 l vody, metličkou rozšleháme a 20 minut povaříme. Kysané zelí pokrájíme na malé kousky, vložíme do 1/2 l vařící vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme kmín sůl, masox, brambory nakrájené na kostičky a uvaříme doměkka. Jíšku a klobásu pokrájenou na kolečka vmícháme do polévky. Několik minut ještě povaříme a nakonec zjemníme polévku smetanou rozšlehanou s vejcem. Už nevaříme..

Žádné komentáře:

Okomentovat