13. července 2011

Bramborové koláčky

250 g hrubé mouky,250 g vařených moučných brambor,špetka soli,kůra z citronu vosku zbaveného,vanilkový cukr,20 g másla,15 g droždí,asi 1/8l mléka,vejce,100 g pikantní zavařeniny,vejce na potření,40 g cukru na posypání,20 g másla na plech

Do prosáté mouky přidat špetku soli, vařené prolisované brambory, kůru a vanilkový cukr. Pak přidáme v mléce vykynuté droždí, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujeme tuhé těsto a dáme vykynouti.Poté těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky, rohy trochu povytáhneme, doprostřed dáme zavařeninu, růžky složíme doprostřed a dobře je stiskneme.Položíme na máslem potřený plech a když vykynuly, potřeme je vajíčkem a dáme prudce péci do horké trouby. Upečené hodně pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat