500 g polohrubé mouky,bal. inst. droždí Dr. Oetker,1/2 l vlažného mléka,100 g rozpuštěného másla,2 bal. vanilkového cukru,2 vejce + vejce na potření
tvarohová náplň : 500 g měkkého tvarohu,3 polévkové lžíce cukru,2 polévkové lžíce měkkého másla,
2 bal vanilkového cukru,kávová lžička Gustinu Dr. Oetker
na ozdobu :,povidla ,polévková lžíce rumu
Do mísy dáme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme vejce, mléko, máslo a zaděláme těsto, které pak necháme v teple 1 hod. kynout. Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které necháme dalších 10-15 minut kynout.Na vymaštěném plechu utvoříme z bochánků koláče (vymačkáme prsty), tak aby měly zvýšený okraj. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem.
Všechny suroviny na tvarohovou náplň ušleháme. Tvarohovou náplň dáme na připravené koláčky. Na tvaroh ozdobíme koláčky po lžičkách povidly smíchanými s 1 polévkovou lžící rumu a podle chuti event. posypeme trochu rozinkami.Dáme péct.Elektrická trouba: cca 200 C,Horký vzduch: cca 170 C,Plyn: stupeň 6-7,Doba pečení: cca 20 min.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. září 2011
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat