7. září 2011

České koláče podle Dr. Oetker

500 g polohrubé mouky,bal. inst. droždí Dr. Oetker,1/2 l vlažného mléka,100 g rozpuštěného másla,2 bal. vanilkového cukru,2 vejce + vejce na potření
tvarohová náplň : 500 g měkkého tvarohu,3 polévkové lžíce cukru,2 polévkové lžíce měkkého másla,
2 bal vanilkového cukru,kávová lžička Gustinu Dr. Oetker
na ozdobu :,povidla ,polévková lžíce rumu


Do mísy dáme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme vejce, mléko, máslo a zaděláme těsto, které pak necháme v teple 1 hod. kynout. Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které necháme dalších 10-15 minut kynout.Na vymaštěném plechu utvoříme z bochánků koláče (vymačkáme prsty), tak aby měly zvýšený okraj. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem.
Všechny suroviny na tvarohovou náplň ušleháme. Tvarohovou náplň dáme na připravené koláčky. Na tvaroh ozdobíme koláčky po lžičkách povidly smíchanými s 1 polévkovou lžící rumu a podle chuti event. posypeme trochu rozinkami.Dáme péct.Elektrická trouba: cca 200 C,Horký vzduch: cca 170 C,Plyn: stupeň 6-7,Doba pečení: cca 20 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat