26. října 2011

Bašta ze svičkove s bramborami na slanině pečenými na žhavých uhlících

600 g svíčkové; 400 g žampionů; 200 g slaniny; 400 g uzeného hovězího jazyka; 300 g zeleného hrášku z konzervy; 8 brambor střední velikosti; 150 g slaniny; 1 m alobalu

Slaninu nakrájíme na nudličky, osmahneme a opečeme na ní uzený hovězí jazyk. Přidáme na nudličky nakrájenou svíčkovou a necháme dál smažit. Osolíme, opepříme a ochutíme sušenou petrželovou natí. Až bude maso osmažené, přidáme na plátky nakrájené houby a vše dohromady podusíme. Až se i houby vysmaží až na vlastní šťávu, přisypeme okapaný zelený hrášek. Důkladně promícháme a podle potřeby ještě jednou okořeníme. Brambory přepůlíme a každou zvlášť zabalíme s plátkem slaniny do alobalu. Brambory vhodíme do horkého popela a necháme je tam tak dlouho, dokud nezměknou.

Žádné komentáře:

Okomentovat